Nu faceți război, faceți cultură!


NU VREAU RĂZBOI!
NU VREAU ZILE COMEMORATIVE!
NU VREAU AMINTIRI PIERDUTE!


Postarea aceasta este pentru pace.

Prin 1999 l-am văzut pe tata plângând. Un submarin rus se scufundase, murise peste 200 de marinari. 200 de văduve și copii așteptau corpurile lor pe chei. Imagini devastatoare. S-a speculat mult timp acest accident în presă, bineînțeles cu rezerve, până la urmă au spus că nu au vrut să îi cheme pe englezi în ajutor ca să nu vadă tehnica rusească. Astfel, sistemul a jertfit peste 200 de ofițeri.

În 2014 a început război între Rusia și Ucraina, un război civil, alimentat de oficiali prin declarații, ajutoare umanitare, etc.

CONSECINȚE: S-a produs o schimbare în harta geopolitică a Europei de Est. Rusia a început să fie marginalizată, iar Ucraina și Moldova luptă pentru un statut... (în continuare mă gândesc de la care statut la care), pentru independență economică și integritate europeană.

Societatea trebuie să fie tolerantă și să accepte diversitatea. Războiul culoare n-are. Are victime, morți și pe de altă parte ..pacifiști care scriu și nu pot să schimbe nimic.

Moldova între Uniune Vamală și Uniunea Europeană. Pentru mulți totul e clar. Identitatea de țară nici o uniune nu o poate garanta.

PENTRU UNIONIȘTI: Unire cu România înseamnă cultură, cunoștințe, nu doar numărul crescut de pașapoarte ... nu AȘTEPTAȚI SĂ INTRĂM ÎN UE ȘI Nu Vor FI GRANIȚE ÎNTRE NOI. Românism înseamnă și moștenire, patrimoniu...

#Rusism la fel, nu este doar război...

Nu aș vrea ca peste 5 ani să comemorăm de exemplu pierderea a 300 mii de oameni în războiul ruso - ucrainean.

Nu aș vrea să îmi fie rușine să povestesc amintirele tatălui meu cuiva pentru că și-a făcut armata în regimul sovietic, iar la 46 de ani a învățat să scrie în limba română!

Nu faceți război! Faceți cultură!


Postări populare de pe acest blog

Adrian Paunescu, “Mor Actorii”

"Fa-ma, mama, cu noroc/ Si arunca-ma in foc!"