conștientizează @Z!

deseori ne dorim lucruri pe care le vedem la alții, ne dorim alt anturaj, alți părinți *(mai ales când suntem adolescenți), alte vieți, alte.... și doar o mică parte dintre oameni sunt mulțumiți sau fericiți cu ceea ce au, cu ceea ce realizează, cu ceea ce îi determină să se miște împotriva haosului.
Secretul unei vieți fericite este simplitatea acesteea. Cu cât ne simplificăm viața, cu atât mai mult prețuim micile bucurii la justa lor valoare. Simplitatea vieții nu este abandonul principiilor sănătoase, sau minimalizarea nevoilor imperios necesare, precum ar fi substituirea alimentelor sănătoase din alimentație, sau izolare, etc. Simplificarea înseamnă renunțare la ceea ce nu avem nevoie cu adevărat. Câți dintre noi se întreabă zilnic, sau își educă conștientul dacă are sau nu nevoie de acel ceva anume. Oamenii avari sunt extremiștii acestor concepte conviviale, dar de la ei putem să învățăm metoda de triere, de refolosire și de rearanjare a nevoilor în piramida noastra existențială.
Fiecare își are metodele sale de a ieși din rutină cu ceva util, unii devin mai mulțumiți de ei însuși, iar alții doar se mențin în aceeași stare de plictisealĂ.


iubirea este acel condiment care te determină să TE alegi pe tine însuți într-o sumedenie de idei și filosofii adesea neîncăpătoare în viața noastră, acest sentiment stilizează și tonifică logica noastră, dacă o mai păstrăm :))



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Noutăţi de pe rue Saint Sulpice: hârtia igienică are verticalitate!

AM CHEMAT PRIMAVARA

epilare definitiva..