2000 DE SEMNE / 30 kcal consumate / dieta intelectuala






in medie scriem peste 2000 de semne, acestea fiind mesaje, comentarii, documente cautate, etc.
insa aceasta nu este o medie exacta, precizam este o medie iluzorie, mi-ar placea sa cred ca in medie mai scriem macar 2000 de semne pe zi.
Daca inainte conspectele erau forta examenelor cu un potential de succes garantat, acum - in era ciclonilor cibernetici, lucrul de cercetare si metodele de studiu independent dezvoltate pe parcursul anului inlocuiesc cu succes acest tip de schimbare de mentalitate am spune.
cum ne adaptam la asa perioada de tranzitie? greu, copiii nostri devin revizori de referate online, documente pe care le traduc mot a mot din alta limba, neinteresati decat de produsul brut, fara a mentiona ca la randul lor vor fi parinti cu regrete si imbunatatiri after party!!!

Ideea de la care am pornit: scriem putin, unii deloc, ne modificam scrisul de mana, caligrafia devine un lux, iar artistii prefera sa treaca la scrisul de mana sau la masinele de scris, macar atunci sa isi murdareasca mainele de cerneala!


Vorbim mai mult, acesta este adevarul, vorbim atat de mult ca s-au adaugat cuvinte noi - neologisme, jargoane, argouri noi in lexic, si ne pare bine, suntem COOL. Devenim timizi cand trebuie sa vorbim despre emotiile noastre si atunci apelam la mesaje pe care le umplem cu emoticoane, *(blush) = doar cand ma gandesc la tine, in inima mea.... etc bla bla!! Ceea ce da dovada ca citim ceea de ce nu avem nevoie?! ce citim? si aici este si problema scrisului...
desi nu este chiar cel mai bun exemplu, dar il voi aplica... in sport nu ai performante daca nu te alimentezi corect, daca nu ai o dieta specifica pentru corpul tau si pentru tipul de sport pe care il practici, la fel si in toate limbile vorbite din lume, care sunt atat de numeroase si diverse ca este imposibil de definit un ansamblu universal de structuri si legi gramaticale, fiecare urmeaza "dieta" gramaticala specifica limbii vorbite, iar aici trebuie sa scriem si sa citim constant pentru a fi buni.
orice disfunctie sau modificare lexicala apare in urma unei schimbari de mentalitate care trebuie salvata prin diferite reguli sau demersuri urgente pentru a crea o normalitate plauzibila de o ordine veridica si adaptabila la pasii rapizi ai globalizarii.

fiecare are propriul sau metabolizm pentru a reveni la un echilibru, metode si tehnici specifice in functie de personalitate!

sa scriem, sa citim si sa vorbim cu curaj despre ceea ce suntem noi. CONSTANT!


@LL@


P.S. 1 Kcal PE ZI = 0,0484259259 watt - cata energie putem sa producem chiar noi

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Noutăţi de pe rue Saint Sulpice: hârtia igienică are verticalitate!

AM CHEMAT PRIMAVARA

epilare definitiva..