ce ar fi fost daca...?Când ne gândim la curtezane primul gând logic ce ar străfulgera cerebelu ar fi arta seducţiei, dăm un google, ne mai uitam la un film Cheri, Dangerous Beauty, etc.... antecedente artistice a acestor istorii de estetică şi psihologie feminină...avem din plin. Însă felul de a privi lucrurile prin prisma acestor modele nu fac decât să ne inducă lipsa de feminitate în contemporaneitatea noastră fiziologică....

Ce a fost înainte?
Emanciparea sexului feminin.... indiscutabil!
Curtizanele ar fi aplicat o metodă de reuşită în progresul emancipării prin atitudinea lor dacă nu ar fi fost moralitatea soră cu inhibiţia şi prea multe monumente masculine împopoţonate cu lauri nemerituoase.
Ele erau privite ca fiind nişte doamne frumoase, inteligente, independente, depravate, cucerind orice specie fără nici un efort, fără ipocrizii şi remuşcări, dar cu un simţ al seducţiei crescut de restul femeilor de educaţie bună sau nu. Însuşi Freud era emoţionat de acest aspect.
Dacă erau din familii sărace şi needucate? Departe de adevăr! Curtezană putea să fie oricare doamnă,domnişoară din crema societăţii.... Ecaterina a II-ua ar fi fost un exemplu bun de amintit. După moartea soţului său, despre care se spune că nu l-a iubit, s-a dăruit multor bărbaţi...Cunoscând din plin arta seducţiei. :)
  Curtezanele erau capabile să iubească necondiţionat, ca fiecare femeie, sufereau... se îndrăgosteau şi scriau poeme... Seraphine, sau Sapho, a deschis o şcoală pentru femei unde se studia arta, amorul şi valorile acestuia, seducerea bărbaţilor şi cunoaşterea propriilor plăceri. Ea era îndrăgostită de barcagiul Phaon, însă acesta o dispreţuia pentru inteligenţa ei, delectându-se cu elevele sale.... Ea îi scria poeme despre durerea plăcerii...rămănând veşnice acuma..
Educaţia avea o importanţă majoră pentru o curtezană. În urmă cu 2500 de ani, Apelles (pictor) a cumpărat o sclavă frumoasă, Lais, oferindu-i o educaţie aleasă. Aceasta şi-a răscumpărat libertatea,devenind amanta mai multor filosofi.. Diogene, Demostene, etc. (Pe Xenocrates nu a putut să îl aibă, era prea intelectual) :)

Şi exemple cotinuă, multe.....


Ce  este acum?


Acum e o mare varză.  Este era hai-hui!
O fată frumoasă, bine întreţinută, cu un IQ sub norma minimă, poate să fie un model perfect, atât pentru cei mici, dar şi pentru cei trecuţi prin mai multe decade.

Dar, din fericire, avem toate variantele disponibile.... Şi cel mai important că sunt telefoane inteligente cu fete seducătoare, astfel... se poate căuta pe google, important ca ele să aibă conştiinţă de abecedar. Mai este şi google translate dacă nu se înţeleg... În pachet se includ cărţi publicate.. şi galerii organizate... Toate moca!

Acum  toate sunt curtezane, frumoase, distinse, creative, seducătoare... Însă un pic banale (să fie de vină cerinţele monumentului masculin?!).


Şi aşa am ajuns la zilele de retorică...
Şi nu în fiecare zi regăsim din feminitatea seducătoarte de altă dată, puternică şi sigură de succesul ei fără operaţii plastice...Să iubească cu pasiune, să schimbe raţiuni şi să adoarmă monştrii cotidianului cu o precizie academică...


Apreciez femeile care ştiu ce înseamnă valoarea seducţiei şi sunt conştiente de rolul ei..


P.S. Şi chiar, ce ar fi fost femeia dacă nu exista seducţia?Postări populare de pe acest blog

Adrian Paunescu, “Mor Actorii”

"Fa-ma, mama, cu noroc/ Si arunca-ma in foc!"