fara titlu


Fiecare om isi construieste viata din momente, sperante si ganduri optimiste la zile mai bune. Altii reusesc sa isi materializeze idealurile si sa inspire pe altcineva, iar altii isi las aripile in bataia vantului, si se trezesc la nu stiu cati ani, cu “dar daca” in buzunar, dar timpul este irecuperabil..

Poate cineva are un secret al tineretei fara batranete, sau a unei fericiri care ar dainui veacuri.. Ceea ce pentru restul (98%)ar fi  un mit;

Fiecare ar trebui sa isi cunoasca secretul, pe care il dobandeste o data cu cunoasterea de sine. Cules din  liniste, credinta, familie, prieteni, iubire ..si de ce nu materialism, etc.. Fie din suferinta, lacrimi si durere .

Boala secolului este minciuna, nu depresia.. Mintindu-ne ca e mai bine, nu facem decat sa ne cufundam in mlastini si sa pasim in gol.
 Se intoarce fiul ratacitor acasa (basm modern), se apuca de treaba dar nu intelege ce se intampla cu el, se incomodeaza, se complexeaza cu neputinta lui de a se exprima apropiatilor care i-au lipsit de atata timp, isi suna un prieten si ii spune “Cred ca am nevoie de un psihoterapeut”, iar ca feedback primeste un sfat neasteptat de bun:”Inca nu da banii pe asa ceva, americanii alearga repede la doctor pentru ca nu sunt capabili sa isi faca prieteni, dar  imediat se incep nuntile si cumatriile..si ai sa vezi tu veselie.. la noi nu e ca la ei!” Si cel din urma avea dreptate, pentru ca fiul ratacitor se simtea mai ratacit acasa decat intr-un canal intunecat, dar luminita care te asteapta la capatul tunelului mereu se face asteptata! 

Problema generatiei mele..si viitoare, e ca isi dezvolta retele de socializare, Dand viata unui habitat din poze, like-uri, job-uri fictive, etc… Dar isi ignora parintii, fratii si etc.
Momentul vine, dar nu il pretuim, o simpla privire, o strofa geniala, o aquarela buna, o poza valoroasa pe care reusesti sa o surprinzi, momente simple..dar atat de asteptate care ne cuceresc viata… si fac istorie!!!


 Primul blocaj pe care il intalnim suntem chiar noi, noi ne cream acele coloane a infinitului… Noi masuram fundul oceanului si cautam minele de aur… care nu exista!!!

Postări populare de pe acest blog

Adrian Paunescu, “Mor Actorii”

"Fa-ma, mama, cu noroc/ Si arunca-ma in foc!"