Cutia neagra si restul

Moldova tinde spre integrare europeana, iar pentru a respecta planul acestui proiect, ar fi indeplinirea mai multor cerinte: reformarea sistemului național al justiției, elaborarea unei strategii de informare și comunicare în domeniul comunicării. Crearea unei comunicări transparente dintre stat și societatea civilă în procesul de realizare a acestor reforme, asigurarea libertații de exprimare și a mass media. Moldova trebuie să stabilească relațiile coobilaterale cu țările membre ue pentru a dezvolta economia internă. Reglarea conflictelor la punctele de frontiera, de menționat zona transnistreană, și după părerea mea  și UTAG. De semnat un acord de facilitare a regimului de vize (astfel nu s-ar dezvolta nici corupția și nici încălcările de lege).

Eu vad oamenii ca niste papusi din lemn, care nu-si constientizeaza imobilitatea trupului, dar au o miscare permanenta telighidata. Oare cine ar fi capabil din noi sa muste din carnea lui sa-i simta gustul?! Nici unul, doar un canibal in depresie :)
In marimea asta, viziunea mea referitor la intrarea Moldovei in UE prinde contur fortat. Avem nevoie de asa ceva?! Pentru ce? eliberarea granitelor? oricum vom fi mai saraci ca paduchii si intr-un an vom ajunge sa ne taraim de unde putem sa ne privatizam terenurile sa ne intoarcem la munca bunicilor. Vom cersi ca si romanii si bulgarii, vom fi acceptati cu greu la lucru, contractele care vor fi incheiate cu Mld vor fi dintre cele mai codase.. iar visul la moneda unica... e un vis!
Ce vom avea noi din astea?? Multe batai de cap!! Capete trasnite pe asfalt!
Se incep diverse campanii publicitare sociale de a trezi mintea moldoveanului din betie! "Ce ai facut tu pentru Moldova?" Hmm.. Ce am facut eu?

Eu visez, tu visezi, el/ea visează. Noi visăm, voi visați, ei, ele visează!

 Observ că sunt tot mai mulți oameni care renunță la piață și târguit :), tot mai mulți care se întorc acasă să deschidă o mică afacere, etc, că de idei nu se duce dorul pe aici. E plin pe unde calci cu câte ceva. Și te întrebi de unde oare?! Doar salariul e atât de mic, ca te stimuleaza sa te intorci de unde ai venit, atunci ... Incotro ne indrepti, Doamne?
Tinerii sunt cei care vor avea forță în următorii 10 ani, trebuie tratați cu grijă ..ptr că ei vor schimba viitorul :) influentati si indrumati de parintii lor, care au cumparat si au mituit tot ce e posibil din tarisoara asta mica si ingusta, vor gasi echilibru', mult doritul echilibr'!!!

Postări populare de pe acest blog

Adrian Paunescu, “Mor Actorii”

"Fa-ma, mama, cu noroc/ Si arunca-ma in foc!"