Noutăţi de pe rue Saint Sulpice: hârtia igienică are verticalitate!

Scriu pe un closet, robinetul este deschis.. Fluiditatea apei mă inspiră. Mintea mea este plină, obosită şi inutilă...încearcă să se adune să scrie ceva. Este locul perfect pentru porcării!
Bun gând.. L-am postat dăunăzi şi pe facebook.. verticalitatea sulului folosit pentru rularea corectă a hârtiei igienice! E genial! Are verticalitate, durabilitate, utilitate...şi substanţă. J
Bun! Este uşor să împroşti cu părerile pe uliţă, să dai sfaturi, să critici, clasifici, să strici, să minţi...(până şi cel care spune că nu ştie să mintă, el poate.. dar nu are curaj să recunoască). Adevărul că îţi trebuie curaj.. dacă nu îl ai, eşti pierdut în viaţă.. ţi-o iau nervii pe dinainte şi ajungi să faci poze cu turiştii.
Frânturi de gânduri, oare ce am vrut să spun de fapt?! ..Mda, îmi ia timp să înţeleg stereotipurile comportamentului de consum lexical al francezilor!! Mamăăă! Ce pompos am putut să o spun!! Faza cu-curajul J aici..la Paris.. nu e foarte complicată, dar esenţială..
O reţetă de naţii amestecată pe care alţii o găsesc apetisantă la Paris:
“Se ia o minte sănătoasă, se adaugă puţină idioţene, se amestecă bine până se face o spună densă de ipocrizie – C’est la classe. Se adaugă câteva picături de esenţă pariziană “Je t’aime”, 3oo gr de şuturi în fund bine întinse – c’est pas grave, 40 mlgr :) de bicarbonat de adevăr- bien foutue stins în oţet “milă de Africa”, 4 ouă de găină bătrână să fie preferabil firma je m’en fiche de cela. Toată compoziţia se pune într-un cuptor cu conturi grase în bancă.. Se aşteaptă nouă luni..Şi aşa se face viaţa la Paris!“
Pentru închiere... Ruşinea, pietatea, puritatea nu are ce cauta pe la Paris.. totul se transformă.. dacă ne luăm după Pascal.. Nimic nu se pierde.. da, totul se transformă! Totul se ucide imediat cum începi să spui “Je t’aime, Paris!”.
Aici este locul cel mai potrivit pentru ucenicii care vor să ştudieze procesul “je t’aime”, fără să simtă nimic!

p.s. există multe alte reţete... pe parcurs dacă mi se face poftă.. am să va scriu!

Postări populare de pe acest blog

Adrian Paunescu, “Mor Actorii”

"Fa-ma, mama, cu noroc/ Si arunca-ma in foc!"