Moldoveni de pretutindeni, se incepe sezonul!!!

Modoveni, romani... se culeg strugurii deja.. aramii si dulci.. numai buni de teasc.. mmm..ce vin va mai iesi din ei.. cu fermenti naturali.. de iti va merge burta de la must.. mai bine decat de la supozitoarele cu glicerina!! :)

Si aici imi amintesc de bunica mea, Dzeu s-odihneasca in pace, facea un vin... de ramaneau dintii si buzele patate doua zile... iar aroma..  ce sa vorbim?!... Ei.. si uite ca tot procesul acesta.. culesul.. adusul strugurilor, teascul.. etc.. era un adevarat ritual.. Ritual pastrat de la parinti.. transmis prin traditie.. ce nu a putut sa ia rusii de la moldoveni niciodata.. e vinul... Acest elixir, sa zicem :), a bantuit multi turisti.. Cum sa vii in Moldova si sa nu bei o caldare de vin pana iti cad coarnele?! E imposibil.. :)

Pentru necunoscatori, dar dornici sa cunoasca Moldova .. ii invitam in Chisinau la zilele vinului, veniti dragii mei sa beti vin, vin bun.. fara pastile..

...100% ca prindeti si o nunta moldoveneasca.. sunt multe ... foarte multe nunti toamna... :)
...Si daca ai vazut si o nunta.. atunci ai inceput sa cunosti 10% din ceea ce numesc eu .. Toamna in Moldova.. by the way.. cred ca turismul ar fi en vogue daca s-ar povesti mai mult de traditiile noastre.. ca vin.. se bea cu placere si fara sa vina toamna.. :) Un gospodar bun.. tot timpul ramane cu vin de anul trecut!:)


So, ....cine inaugureaza dintre voi primul beci???? :))

Postări populare de pe acest blog

Adrian Paunescu, “Mor Actorii”

"Fa-ma, mama, cu noroc/ Si arunca-ma in foc!"